[...] Reklamy, za swój cel uznał "intensyfikację działań profilaktyki osteoporozy poprzez wykreowanie mody na picie mleka". Inaczej mówiąc - jak będziesz miał ciepły stosunek do mleka, nie będziesz w przyszłości chodził o kulach. Stowarzyszenie promuje mleko za darmo. - Firmy reklamowe postrzegane są często jak krwiopijcy - przyznaje [...]
[...] Reklamy, za swój cel uznał "intensyfikację działań profilaktyki osteoporozy poprzez wykreowanie mody na picie mleka". Inaczej mówiąc - jak będziesz miał ciepły stosunek do mleka, nie będziesz w przyszłości chodził o kulach. Stowarzyszenie promuje mleko za darmo. - Firmy reklamowe postrzegane są często jak krwiopijcy - przyznaje [...]
[...] węglowodanów i tłuszczu, 2 razy tyle włókna (błonnik, cenny w naszej diecie), prawie 3 razy tyle wapnia, 2-3 razy tyle żelaza, 1.5-2 razy tyle fosforu, a co najważniejsze stosunek sodu i potasu jest bardzo korzystny: sodu nie zawiera wcale, a potasu b. dużo (choć co prawda mniej niż pozostałe 2 warzywa - tamte jednak zawierają sód) - w naszej [...]
[...] ułatwia wnikanie cukru do komórek włókien mięśniowych w celu utworzenia glikogenu oraz zwiększa wychwytywanie kreatyny przez tkankę mięśniową. Zdaniem naukowców, dzienny stosunek zjadanych węglowodanów do białek w diecie na przyrost masy powinien wynosić pomiędzy 3:1 a 4:1. Wolno trawione węglowodany złożone, zawarte w płatkach owsianych, [...]
[...] przyzwyczajeń związanych ze sposoobem odżywainia. Na jego podstawie dowiedziono, że poziom całkowitego cholesterolu wzrósł o 4%, natomiast HDL o 10%. Zarówno stosunek cholesterolu calkowitego do HDL, jak trójglicerydy oraz LDL nie uległy znaczącej zmianie. U osób zdrowych jajek nie należy rygorystycznie ograniczać - to [...]
[...] nadmiernym poziomem adrenaliny we krwi i tkance mięśnia sercowego. Zastosowanie aminokwasów BCAA tuż przed treningiem znacznie lepiej poprawia bilans azotowy mięśni czyli stosunek syntezy do rozpadu białek mięśniowych niż zastosowanie aminokwasów, w szczególności leucyny, zaraz po wysiłku. Nawiązując do tematu tryptofanu suplementacja BCAA [...]
Artykul znalazlem w jednym z numerow pisma kulturystycznego i mysle, ze bardzo przyda sie na forum dlatego tez przepisalem go Czesc! RE-COM... i tak dalej. co to znaczy? Rekompozycja? Ciala? W zasadzie, tak! Zmiana struktury i proporcji tkanek ciala. O! Tak mozna by nazwac nasz (wasz) plan. Na pewno czytaliscie juz o tym. Cos wam sie o uszy [...]
[...] ułatwia wnikanie cukru do komórek włókien mięśniowych w celu utworzenia glikogenu oraz zwiększa wychwytywanie kreatyny przez tkankę mięśniową. Zdaniem naukowców, dzienny stosunek zjadanych węglowodanów do białek w diecie na przyrost masy powinien wynosić pomiędzy 3:1 a 4:1. Wolno trawione węglowodany złożone, zawarte w płatkach owsianych, [...]
[...] intensywnych treningów. Jeśli nasze odżywianie potreningowe jest niewystarczające, to zdecydowanie ujemny bilans białkowy będzie się utrzymywał przez około 4 godziny, a stosunek rozpadu do syntezy białka może wyrównać się dopiero po 24 godzinach, po czym zapanuje lekka przewaga syntezy. Informacja dla osób trenujących wydolnościowo (w tym [...]
[...] może być spowodowane także w niedokrwistości oraz z powodów braków żelaza. Ale też może wykazywać zaburzenia w gospodarce wodno-elektrolitowej. HEMATOKRYT (HCT) jest to stosunek obiętości erytrocytów do obiętości osocza. Wartości powyżej normy mogą świadczyć o niewydolnościach płuc, niedotlenieniem tkanek, a nawet wadami serca i nowotworami. [...]
[...] oraz prawidłowych funkcji kości. MyoMax Hardcore nie zawiera obfitych ilości cukru ani niepotrzebnych węglowodanów. Nie spowoduje przeładowania węglowodanami, ponieważ stosunek węglowodanów do białek oraz innych składników odżywczych jest naszym zdaniem znakomity! Stworzyliśmy formułę ze specjalną mieszanką węglowodanową, która zawiera [...]
Dieta do oceny - zastrzegam ze przydługie - proszę cierpliwość - pisze pierwszy raz - nie znam się na tym a poniżej starałem się wszystko możliwie dokładnie opisać - także wątpliwości i zapytania: Dane Waga: 55 kg Wzrost: 175 cm Wiek 26 lat Typ: ektomorfik Trenig: brak Cel: przyrost masy Trochę o sobie: Jestem Jan - tak czytałeś już o mnie [...]
[...] tym mniejsze jest ryzyko choroby wieńcowej i zawału. U zdrowych osób stężenie HDL nie powinno być niższe niż 40 mg/dl, zaś stężenie LDL nie wyższe niż 100 mg/dl (maksymalny stosunek 5:2). Mamy winnego Jeśli w naszej krwi jest więcej LDL, a mniej HDL, to rośnie ryzyko miażdżycy, chorób serca i udaru mózgu. Tu dochodzimy do sedna cholesterolowej [...]
[...] tłuszczu (nawet do 20%). Duża zawartość tłuszczu nie obniża jednak wartości odżywczej soi, ponieważ zawiera on duże ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Również stosunek kwasów jedno- i wielonienasyconych do kwasów nasyconych jest o wiele korzystniejszy niż w produktach mięsnych. Kaloryczność produktów sojowych zależy w dużym stopniu [...]
[...] dla Twojego organizmu bardziej atrakcyjne niż te z plastikowych puszek czy folii. Jak na początek najlepsze wydawać się mogą: - Różnego rodzaju gainery (zwróć uwagę na stosunek węglowodanów do białek, wybierz taki którym najlepiej będziesz uzupełniał swoje posiłki) - Carbo (Węglowodany o różnym stopniu rozgałęzienia, a co to za sobą niesie [...]
[...] fasola po bretońsku drożdże-> jajo-> ciasto drożdżowe słodkie i niesłodkie Ilościowe i jakościowe normy spożycia białek dla niektórych grup ludności dzieci- 3,5-2,0 - 3:1 ( stosunek białka zwierzęcego do roślinnego młodzież- 2,0- 1,5- 2:1 dorośli- 1,0- 1:1 kobiety ciężarne- 1,5- 2:1 kobiety karmiące- 2,0- 2:1 Tłuszcze obok węglów są głownym [...]
[...] posilek: Po treningui 30g carbs,15 bialek i 5g kreatyny W dni umiarkowane tj sobota po uplywie tych 24 h oraz nd(u mnie nie wiem czy bedzie to umiarkowana ilosc czy juz LC) stosunek powinien być nastepujacy-60% wegli 25%bialek i 15% fatu czyli 4-5wegle kg/mc 2 bialka /kgmc i tluszcz w granicach 40-50g. Niedziela wedlug MCd(u mnie jak juz [...]
[...] jego transport do wątroby, gdzie ulega unieszkodliwieniu. Największy jednak udział w ochronie układu krążenia przypisuje się białku sojowemu. Posiada one bardzo korzystny stosunek aminokwasów: lizyny do argininy, co powoduje mniejsze po posiłku wydzielanie insuliny - hormonu odpowiedzialnego m.in. za nasilenie procesów miażdżycowych. Jedno z [...]
[...] Czasem więc dla obrazowego wyjaśnienia modelu indukcyjnego dopasowania, mówi się, że substrat pasuje do centrum aktywnego jak ręka do rękawiczki." Widoczny na rycinie stosunek masy substratu do enzymu. Enzym oczywiście jest na kolor zielony. Czynniki wpływające na pracę enzymów Zasadniczy wpływ na pracę owych białek ma głównie temperatura [...]